Stresle Başa Çıkma Ve Öfke Kontrolü

depresyon

Stresle Başa Çıkma Ve Öfke Kontrolü

Stres, herhangi bir konuda kişilerin üzerlerinde hissettikleri baskı, gerginlik halidir. Stres, mutluluk, acı, korku, üzüntü gibi duyguları yaşarken verdikleri olağan tepkidir.

Stres, normal bir seviyeye kadar yaptığımız her işi daha özenli yapmamızı, daha başarılı olmamızı sağlayabilen bir tepkidir fakat fazla stres yapılması hayatı oldukça olumsuz etkilemektedir. Kişiler stresle başa çıkamadıkları durumlarda öfke, mutsuzluk, sinirlilik gibi duygular ortaya çıkabilir.

Fazlası zararlı bir duygu: Öfke

Öfke, hoşnut olunmayan durumlarda oluşan doğal bir tepkidir. Bazen sıkıntılar yaşayabilir, üzülebilir, mutsuz olabiliriz. Böyle durumlarda öfke duymamız gayet normaldir. Ancak öfke çok ince noktaları bulunan ve fazlasıyla hissedildiğinde hem kişinin kendisine hem de karşıdaki kişiye zarar verebilecek bir duygudur.

Hissettiğiniz öfkeyi bastırmak, içinize atmak öfke kontrolü değildir. Aksine bu durumlar birikerek daha sonraki süreçlerde daha büyük öfke patlamaları yaşamanıza sebep olabilir. Öfkeyi kontrol etmenin ilk adımı hissettiğiniz öfke duygusundan kaçmadan hissettiklerini kabullenmek ve neden olan etkenleri bulmaktır. Öfkenizin nedenlerini bulduğunuzda kontrol etmek her zaman daha kolaydır.

Kabullenin, derine inin ve çözüm üretin.

Stresle başa çıkma ve öfke kontrolü konusunda kendiniz çabalıyor ancak başarıya ulaşamıyorsanız terapist desteği almaktan çekinmeyin.

Psikosomatik Ağrılar

Psikosomatik ağrılar, fiziksel olarak hissettiğimiz ancak tıbbi literatür de hiçbir açıklaması olmayan rahatsızlıklardır.

Zihinsel yorgunluğumuz bazen kendisini bedensel ağrılar olarak kendisini dışa vurur. Hissettiğimiz her duygunun kendine özgü frekansı vardır. Negatif duygularımızın frekansları da sinir hücrelerinden geçiş sırasında hücrelerimize, organlarımıza negatif sinyaller gönderirler. Gönderilen bu negatif sinyaller de bazı durumlarda organlarımızda, dokularımızda ve hücrelerimiz de ağrı karşılığını bulur.

Yaşadığımız stres, sıkıntı, üzüntü gibi duygular, mide ve bağırsaklarımızı olumsuz etkiler. Çoğunlukla bulunduğumuz bir ortamda kendimizi rahatsız hissediyorsak, çok üzüldüğümüz bir olay başımıza geldiyse sindirim sistemimiz tepki verir ve karnımız ağrır. Psikosomatik ağrıların çocuklar üzünde de en çok görülen çeşidi karın ağrısıdır.

Baş ağırı ve migren genellikle gün içerisinde yaşadığımız stres sonucu ortaya çıkar. İş yerinde yaşadığımız sıkıntılar, ailenizde yaşadığınız sorunlar kaslarımızın gerilmesine ve sonucunda da baş ağrısının ve migrenin ortaya çıkmasına yol açar.

Psikolojik olarak inişler çıkışlar yaşadığımız zamanların vücudumuzda etkisini gösterdiği ilk yer boyun ve omuz bölgesidir.

Yaşadığımız stres veya gerginlikler esnasında bazen kaslarımızı sıkarak kendimizi sakinleştirmek isteriz bu da daha sonrasında kollarımızın ve bacaklarımızın ağrımasına sebep olur.

Psikosomatik ağrılar tedavi edilebilir rahatsızlıklardır. Kendimizi daha iyi ifade etmek psikosomatik ağrıların çözümü olabilir.

Randevu Talep Edin